Recepten

 Beercan Chicken 4 PERSONEN | GEVOGELTE | VLEES | HOOFDGERECHT
Beercan Chicken 4 PERSONEN | GEVOGELTE | VLEES | HOOFDGERECHT

INGREDIËNTEN

  • 1 grote kip van 1,4 kg (liefst een label rouge)
  • 1 blik bier
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kipkruiden - Eldurapi
  • mosterd

YAKINIKU SETUP

  • Kippenhouder
  • Grillrooster

BEREIDING

  1. Smeer de kip in met mosterd.
  2. Bestrooi met kipkruiden.
  3. Draai met een blikopener het deksel van het blikje bier en haal 3 slokken uit het blik.
  4. Voeg de knoflook, tijm en citroen toe.
  5. Steek het blik in het achterste van de kip en zet hem recht op een medium gestookte Yakiniku van 180 graden.
  6. Haal vervolgens de kip van het blik en snijd de kip aan.

Tip
Meestal is de kip na 45 - 60 minuten gaar. Check dit door in de bouten een kernvoeler te stoppen. De kip moet 70 graden zijn.


Hertenburger met zeekool, zeekraal en andijvie
Hertenburger met zeekool, zeekraal en andijvie

INGREDIËNTEN

• 4 hertenburgers, ca. 150 gr per stuk
• 100 gr zeekraal
• 100 gr zeekool
• 1 andijvie
• 2 eetl pickles
• 2 eetl pesto
• 4 Brioche of desem broodjes

YAKINIKU SETUP

• Mooi kolenvuur van ca. 180 graden
• Bij 19 en 22 inch - Pro set, 1 kant een laag rooster geplaatst en 1 kant indirect inrichten met een deflector plaat.

BEREIDING

1. Bak de burgers om en om 3-4 min op het lage rooster.
2. Leg de burgers nog 10 min weg indirect.
3. Zet op het lage rooster een gietijzeren pan verwarm deze met olijfolie.
4. Bak de zeekool samen met de buitenste bladeren van de andijvie tot deze gaar zijn.
5. Haal de pan van de BBQ, voeg de zeekraal, de bladeren van het andijvie hart, pesto en pickles eraan toe.
6. Afhankelijk van je broodje kan je deze nog even kort op het rooster terug opwarmen. 

 Biefstuk met vleeskruiden 3-4 PERSONEN | RUNDVLEES | VLEES | HOOFDGERECHT
Biefstuk met vleeskruiden 3-4 PERSONEN | RUNDVLEES | VLEES | HOOFDGERECHT

INGREDIËNTEN

  • biefstuk (180 gram p.p.)
  • 4 grote pof aardappelen
  • jonge sla
  • EldurApi rodewijnvat snippers
  • 150 gr zachte boter
  • EldurApi groentenkruiden
  • teen knoflook
  • verse tuinkruiden
  • olijfolie

YAKINIKU SETUP

  • Gietijzeren rooster
  • Woodchipper

BEREIDING

  1. Wikkel de gewassen aardappelen in aluminium folie, leg deze op de Kamado op 200 °C voor 1 uur.
  2. Ondertussen kun je de biefstuk inwrijven met vleeskruiden, doe dit aan beide zijden.
  3. Meng de zachte boter met groentenkruiden, verse tuinkruiden en een teentje knoflook.
  4. Gril de biefstuk op het gietijzer rooster, voeg wat rodewijnvat snipper toe met de woodchipper.
  5. Gril de biefstukken aan beide zijden een 5-tal minuten.
  6. Maak een frisse salade van de jonge sla met olijfolie en groentenkruiden.
  7. De kruidenboter serveer je bovenop de aardappelen.
 Marokkaanse kipspiesjes 4 PERSONEN | GEVOGELTE | | HOOFDGERECHT
Marokkaanse kipspiesjes 4 PERSONEN | GEVOGELTE | | HOOFDGERECHT

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo kippendijfilet
  • 8 teentjes verse knoflook
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel paprikapoeder zoet
  • 1 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 ingemaakte citroenen
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie​

BEREIDING

  1. Snijd alle kippendijfilets in grove stukken.
  2. Pel de verse knoflook, pers met een knoflookpers en voeg bij de kip.
  3. Meng alle droge specerijen, vermeng dit met de kip en laat een aantal uur marineren.
  4. Stook de Yakiniku op tot 180 graden
  5. Rijg het vlees op de spiesen en gril ze op het rooster van de Yakiniku aan beide kanten goudbruin en krokant.
  6. Snijd de citroenen en koriander fijn, meng met wat olijfolie en smeer er de spiesjes mee in.
  7. Laat de kip op de elevator rustig verder garen met het deksel dicht. (5 minuten)​


I


 Coquille met spinazie, Parmezaan, truffelolie en crostini 4 PERSONEN | VIS EN SCHELPDIEREN | VIS | HOOFDGERECHT, VOORGERECHT
Coquille met spinazie, Parmezaan, truffelolie en crostini 4 PERSONEN | VIS EN SCHELPDIEREN | VIS | HOOFDGERECHT, VOORGERECHT

INGREDIËNTEN

  • 8 coquilles
  • 250 gr verse spinazie
  • Geraspte parmezaan
  • Truffelolie
  • Ciabatta op plakjes
  • Knoflook
  • Groentenkruiden - Eldurapi
  • Viskruiden - Eldurapi
  • Schaaldieren marinade - EldurApi
  • Vuurkruiden - Eldurapi
  • 2 eetl olijfolie

YAKINIKU SETUP

  • Teppanyaki plaat

BEREIDING

  1. Voeg wat truffelolie en groentenkruiden toe aan de spinazie, zodat de blaadjes gaan blinken.
  2. Smeer de coquille in met marinade en bestrooi met viskruiden, bak ze vervolgens op 180 °C in de YAKINIKU®.
  3. Voeg vuurkruiden toe voor meer smaaksensatie.
  4. Smeer de plakjes ciabatta in met olijfolie knoflook en groentenkruiden, bak deze mee.
  5. Dresseer de spinazie op een bord en bestrooi deze met de Parmezaan, schik de coquille en de crostini op het bord bij de spinazie.

Tip
Gebruik niet te veel olijfolie op de spinazie maar maak een dressing van de olie met de groentenkruiden.


Lamsrack met kruidenkorst, gepofte aardappel en ratatouille 2 - 3 PERSONEN | LAM | VLEES | HOOFDGERECHT
Lamsrack met kruidenkorst, gepofte aardappel en ratatouille 2 - 3 PERSONEN | LAM | VLEES | HOOFDGERECHT

INGREDIËNTEN

  • 1 lamsrack
  • 3 aardappelen
  • 5 takjes Tijm
  • 2 takken Rosemarijn
  • 2 takjes Salie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 25 gr Panko
  • 1 eetl verse Peterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Tomatensap
  • Provencaalse kruiden | EldurApi
  • Groenten kruiden | EldurApi
  • BBQ kruiden | EldurApi
  • Rode wijnvat snippers | Eldurapi
  • Vleesmarinade | Eldurpapi

YAKINIKU SETUP

  • Pro-set (bij 19 en 22 inch)
  • Woodchipper

BEREIDING

Ratatouille;

  1. Snij de rode ui, paprika, courgette, aubergine in blokjes.
  2. Zet een Dutch oven of gietijzeren schaal op de BBQ met een beetje olijfolie.
  3. Voeg eerste de harde groeten toe zoals paprika en ui, knoflook, later de aubergine en courgette. Werk af met groenten en Provençaalse kruiden.
  4. Laat het geheel stoven en voeg na 5 minuten de tomatensap toe laat de ratatouille sudderen tot alles gaar is. (totaal 15 min)

Lamsrack:

  1. Smeer de lamsrack in met vleesmarinade en bestrooi met BBQ kruiden, kleur hem hierna op de grill.
  2. Voeg wat rode wijnvat snippers toe voor extra smaak.
  3. Snipper alle kruiden en vermeng het geheel met panko en een lepel vleesmarinade.
  4. Haal de lamsrack van de grill wanneer mooi bruin, omwikkel deze met het kruidenmengsel en gaar tot 47 gr kern. (totaal 15-20 min)

Gepofte aardappel:

  1. Neem kleine aardappelen, was deze grondig.
  2. Draai de aardappel in de aluminiumfolie, kruide ze met groetenkruiden.
  3. Let op, begin met de aardappel in dit gerecht. Deze zullen na 30-45 min gaar zijn.