Yakiniku en Shichirin

JAPANSE CULTUUR

Als je bij barbecueën aan het betere gooi en smijtwerk met grote stukken vlees denkt, dan is de wereld van de Japanse grill techniek wel even een cultuurschok. Grillen op een Kamado of op een Shichirin is bijna een sport van verfijning, hetgeen de Japanse niet vreemd is. Grillen in Japan zeker een discipline. Verfijnd, elegant en nauwkeurig. Japan is een cultuur die misschien wel het verste af staat van de Europese cultuur. De precisie van de Japanners is onevenaarbaar, net als de Japanse keuken. 

Tekst hier invullen...

EEN BIJZONDER VERHAAL

Een Kamado die vorm is gegeven met de beste industriële keramiek, afgebakken in hoogovens op 1200 °C, gecombineerd met RVS onderdelen. De RVS onderdelen zorgen voor een onderhoudsvrij toestel, die vaatwasser bestendig zijn. De Japanse grill-techniek gecombineerd met een Westerse eetcultuur heeft ons gebracht bij het ontwikkelen van de woodchipper, hierdoor kan men kruiden en rookhout tijdens de bereiding toevoegen.

Naast de Kamado is er ook een Shichirin ontwikkeld onder de vleugels van YAKINIKU®. Eveneens zijn dezelfde technieken toegepast op een totaal andere barbecue-techniek uit Japan, hierdoor is er een wereldwijd écht uniek product ontstaan. De Shichirin, ook wel Konro genoemd, worden traditioneel gemaakt van Dolomiet-klei of rivierklei, hierdoor scheuren barbecues. YAKINIKU® heeft gekozen voor keramiek van hoog waardige kwaliteit. De liefde die ooit ontstaan is voor vuur en voedsel, is uitgegroeid naar een professioneel bedrijf die wereldwijd barbecues levert onder de naam YAKINIKU®.

Iedereen is meestergriller met de YAKINIKU®

De Kamado van YAKINIKU® biedt de meest makkelijke manier van barbecuen en is het meest allround toestel wat er bestaat op houtskool. Je kunt van 30 °C koud roken tot aan 300 °C pizza's bakken. Met de YAKINIKU® is iedereen een meestergriller!